diumenge, 9 de gener del 2011

Present

És molt fàcil parlar del passat des del futur. Si en comptes de fer tal cosa n'hagués fet tal altra.

Aquí ho farem a l'inrevés. A partir de la tal cosa explicarem com pensem o com ens agradaria que fos l'esdevenidor. D'aquí a sis mesos començarem a penjar les cartes del futur. Han estat escrites més o menys ara... vull dir que com a mínim fa mig any i com a màxim, no ho sé, encara no he mirat quina programació al futur permet el blogger.
Les cartes al futur pretén ser un blog obert a tothom, qui vulgui participar-hi que ho demani. La única condició per fer-ho és haver escrit el post, com a mínim, sis mesos abans de publicar-lo.
Aquest serà l'únic post penjat avui i per avui diumenge nou de gener del dos mil onze, us esperem com a mínim el nou de juliol d'enguany si és que algú vol, si no serà més tard.

Fins ara.

34 comentaris:

  1. Que bé, el Cartes al Futur neix el mateix dia que jo... amb 33 anys de diferència...

    Doncs encantat de formar part d'aquest projecte, i així que tingui alguna cosa a explicar als nostres jos del futur, programaré els meus posts. Felicitats per la idea Jordi. Ens veiem d'aquí a 6 mesos com a mínim!

    ResponElimina
  2. És una idea molt original.Felicitats!

    ResponElimina
  3. Ja hi sóc! Ara a veure que ens explico cap al futur... que no és gens fàcil la cosa!

    ResponElimina
  4. Ho trobo una idea interessantíssima... Fins i tot fa com "respecte"... :-)

    Però -ja sé que semblo "durilla" d'entendederes- una nova pregunta... Els posts que es facin han d'estar fets com si parléssim llavors?

    Posaré un exemple MOLT XIMPLET però és perquè s'entengui el que vull dir: Si jo programo un post pel mes d'agost, puc dir "10 d'agost, fa una calor xafogosa, però estic contenta perquè la setmana que ve marxem de vacances a Irlanda..."

    (Suposant que el 10 d'agost farà aquesta calor xafogosa perquè és el temps lògic i confiant en que d'aquí a llavors hauré tret -per fi- la travessa de 15 i podré fer vacances, perquè sinó, res de res)

    Com ha de ser?

    ResponElimina
  5. Pots fer-ho com vulguis Assumpta, jo mateix tampoc no tinc massa clar com han de ser suposo que la única condició és que hi hagi certa previsió o desig de futur. Pensa que qui haurà de verificar o desmentir el post en el futur, si és que ho vols fer, seràs tu mateixa.
    També es podria agafar una línia més neutre, no tant personal i fer previsions polítiques o esportives (quantes manetes portarà el Barça l'any vinent a aquestes alçades)
    Tu mateixa, em penso que és prou ampli com per que hi entri de tot.

    ResponElimina
  6. Lloc de sobres Gatot, aquí hi cap tothom. M'hauries de dir a quin mail t'haig d'enviar la invitació per afegir-te a la llista d'autors.

    ResponElimina
  7. Em sento com si m'estigués apuntant a una mena de viatge a l'espai... agafant passatge a una màquina del temps, amb una certa por i molt de respecte pel desconeixement del que ens podrem trobar quan obrim la porta... :-)
    Però ho trobo tan interessant, que... si us plau, apunta'm! ;-))

    ResponElimina
  8. Per cert si algú amb més criteri i gust que jo (cosa fàcil) vol canviar res del disseny del blog que ho faci. Quan van explicar allò de les "o i els canutos" jo estava fent campana.

    ResponElimina
  9. la idea em segueix semblant molt original però dificil, no?

    ResponElimina
  10. fa anys que el meu mail és el mateix...
    elgatot@gmail.com

    no sé si he entès la dinàmica que vols donar al blog... quan vaig llegir la primera proposta a casa teva -vostra- vaig entendre que era un blog que criaria teranyines durant 5, 6, 12, 18 anys... després vaig llegir això dels sis mesos i no sé si la intenció és publicar (fer públiques) les cartes que voldríem haver escrit el 2018 d'aquí sis mesos... o tenir sis mesos per deixar "en esborrany i publicables" cartes per d'aquí un any, o tres o quinze...

    a mi em motivava més aquesta darrera opció: escriure ara per quan ja no hi seré, segurament, o per si hi sóc poder comentar-me a mi mateix dient el poc senderi que tenia quan vaig escriure...

    no sé si escriuria una o una vintena de cartes o un centenar... m'atrau la possibilitat d'escriure sabent que no es llegirà fins d'aquí "molt" de temps; i per això no entenc gaire "lo" dels 6 mesos...

    en fi... en seguim parlant?

    ResponElimina
  11. La idea és que cadascú programi els seus posts quan li sembli. Els sis mesos és el mínim o sigui que si et decidissis a fer el teu post ara la data mínima de publicació seria el 13 de juliol d'enguany.
    No sé si m'acabo d'explicar.
    Vull dir que per escriure sobre el que crec que passarà d'aquí a una setmana no té massa gràcia. Per això vaig establir mig any. Si tu vols programar un post per d'aquí a vint anys o cent o nou mesos o totes tres coses tu mateix.

    Suposo que el fet que ens generi tants dubtes és la gràcia.

    Espero haver-te aclarit els dubtes i si no en continuem parlant.

    I per cert aquí no mano jo si algú té idees, propostes, canvis que ho proposi i si hi estem d'acord s'hi afegeixen.

    ResponElimina
  12. d'acord, Jordi; gràcies per l'aclariment i per la invitació.

    ResponElimina
  13. He de confessar que no acabo de veure clar que s'ha de fer o, més exactament, com ho he de fer. Però tu mateix dius que la gràcia està en els dubtes que genera aquesta idea. ;-)
    Així que, si et va bé, ja pots apuntar-m'hi!

    ResponElimina
  14. Jo del futur pròxim encara, però a sis mesos vista...
    Tinc curiositat per saber si sou endevinaires... ens veiem.

    ResponElimina
  15. És molt bona idèa aquesta i amb l`acollida que has tengut (la millor que he vist mai) no entenc com no has seguit publicant.

    ResponElimina
  16. Aina, sí que es va publicant, no jo, sinó tots els que s'hi han afegit. Ja hi ha nou posts programats i si no m'erro diria que el primer està previst per a finals de juliol. Són cartes al futur per tant no es publicaran fins llavors.

    Per cert, t'hi vols afegir?

    ResponElimina
  17. Jordi, que em diu que tinc la invitació caducada! Pots fer-hi alguna cosa? Gràcies!

    ResponElimina
  18. Jo em vaig apuntar ja fa temps, però encara no tinc cap idea al cap, tinc els mateixos dubtes que l'Assumpta, que no sé en quin temps verbal toca escriure l'entrada. Jo parlaré en present, així veuré si el que dic i la realitat són compatibles, lògiques o paregudes.

    M'encanten aquestes iniciatives!!

    ResponElimina
  19. Fins i tot, sis mesos és poc. Quasi el faria a un any vistes...! ;-) Bé, em penso això que proposeu... On hauria de deixar penja el post?

    ResponElimina
  20. Ei! Veí, si et sembla poc sis mesos pots fer-ho a un any, tres o deu. De fet hi ha coses programades pel 2015. Si t'interessa participar t'he enviat la invitació i tu mateix... no t'haig d'explicar com funciona un blog oi? ves penjant coses quan vulguis.

    ResponElimina
  21. Entesos. Faré un post per d'aquí un anyet...

    ResponElimina
  22. Hola, hola!! He vingut a parar aquí de rebot del Bona nit i tapa't d'en XeXu, i ara que crec que he entès la idea em sembla genial. Sobretot perquè últimament m'ha agafat per escriure petits relats de coses que encara no m'han passat, de com m'imagino que seran quan passin. Suposo que es tracta una mica d'això, si no ho he entès malament! Així que... bé, si no us fa res, estaria encantada de poder-me afegir a la iniciativa... Pot ser?
    Gràcies i fins aviat!

    Yáiza

    ResponElimina
  23. Perfecte Yáiza, quants més serem més riurem. Però per afegir-te m'hauries de dir quina és el teu e-mail per poder enviar-te la invitació al blog. Si no vols fer-ho públicament m'envies un mail a croniquesdesotaelmugro@gmail.com

    ResponElimina
  24. Oh, oh, ohhhhhhhhh!!! M'encanta aquesta idea que no se si acabo d'entendre... Jjajajaj!! Segons veig, aquí hi caben milers d'opcions!!! Què guai! Puc?? Eh, puc? Puc?? Gràcies! ;-)

    ResponElimina
  25. benvinguda susanna, t'envio la invitació per participar a l'adreça de gmail que apareix al teu blog. Quan l'hagis acceptat pots començar a publicar quan vulguis. Recorda que has de deixar un marge mínim de sis mesos.

    ResponElimina
  26. He escrit un post però sóc incapaç de deixar-lo programat. M'ajudeu? Gràcies!

    ResponElimina
  27. Hola Susanna, un cop escrit el post veuràs que hi ha sota la caixa del text un link on hi diu "Opcions de l'entrada" hi cliques i s'obrirà un menú, entre altres coses també hi ha això:

    Data i hora de l'entrada
    Automàtic
    Planificat el

    Has de sel·leccionar Planificat el i et dóna la opció de posar-hi dia i hora de publicació. En acabat publiques el post i ja està.

    No sé si m'he explicat prou bé, però si tens algun dubte en tornem a parlar.

    ResponElimina
  28. Fet! T'has explicat perfectament. Gràcies!

    ResponElimina
  29. Jordi, no sé si és aquí el lloc per a demanar adhesió a les Cartes al futur, però en tot cas ho faig i suposo que ja rebré "senyals". Vaig a escriure el meu post-post per tenir-ho tot a punt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura, m'hauries de donar l'adreça de mail per poder afegir-te com a col·laboradora. Ho pots fer aquí mateix o me l'envies a croniquesdesotaelmugro@gmail.com

      De fet crec que ja me n'has enviat un però sense voler l'he esborrat i no el puc recuperar.

      Elimina
  30. Ep Jordi, si em permets deixem apuntar al projecte! gràcies! (t'envio el mail)

    ResponElimina