dilluns, 10 de novembre del 2014

I ara què farem, Catalunya?

Ahir en Jordi Casanovas predeia que el referèndum per la independència de Catalunya no s'arribaria a fer. Bé, jo confio que sí, que ahir tots vam votar i ja tenim una mesura més o menys fiable del que opina el poble català, en les seves infinites vessants. Amics, l'opció Sí/Sí és la guanyadora, hauríem d'estar molt contents. Però no ho estem. Amb els resultats a la mà, i per culpa de la pregunta doble amb triple resposta els resultats no són concloents. La independència no arriba a la majoria absoluta, tot i que la frega, i per tant de seguida s'han aixecat veus discordants que diuen que el poble català no vol un estat independent, la majoria vol romandre a España o dependre d'ella d'alguna manera o altra. Els partidaris de la independència se saben guanyadors, però manquen arguments per defensar una victòria poc contundent, i no majoritària.

I ara què farem, eh Catalunya? Ens quedarem igual que estàvem? I quan dic això, no em refereixo al darrer dia de l'any 2013 que és quan escric aquestes línies, sinó als més de deu mesos que han passat, deu mesos de guerra oberta contra totes les llibertats catalanes, contra la cultura, la llengua i totes les nostres institucions. Deu mesos de batalles acarnissades com encara no ens imaginàvem al 2013, quan ja ens semblava que la situació era crítica. Torno a preguntar, què farem ara, Catalunya?

9 comentaris:

  1. La pregunta és ben encertada.. I ara què fem, Catalunya?

    ResponElimina
  2. Ara pregar perquè la Moreneta inspiri el President Mas i que convoqui aviat eleccions (aviat no cal que sigui demà mateix, Junqxexu)... aviat és aviat. Com més aviat millor, però si en una setmana no les ha convocat no cal començar a dir coses rares (eh, Junqxexu?) :-DD

    ResponElimina
  3. Faràs bé, Assumpta, d'escoltar Junqueras i els de la CUP que estan ja dient les coses molt clares, i més que les diran quan el president es faci el ronso per convocar eleccions. Convergència no és un partit independentista i no ho serà mai. Alguns dels seus membres potser sí que ho són, és clar. Però la seva màxima aspiració és mantenir la cadira, no pensen en el país sinó en el partit, i és per això que ni CUP ni ERC volen anar en una llista única, ja han donat tot el suport que se'ls ha demanat, ajudant a aprovar mesures lamentables i totalment en contra del seu ideari, per al final no rebre l'únic que demanaven a canvi, i se n'estan cansant. I sí, al final quedaran com els dolents, i sí, els perjudicarà. Però és el que passa quan no mires de salvar el cul i treballes pel país. Ja ho ha dit Mas, ara vol pactar perquè ens deixin fer un referèndum, bajanades. Ja ho han dit Espadaler i Rull, no hi ha tanta pressa en convocar eleccions i només es farà amb llista única, xantatge amb tota regla. Els socis ja no traguen, i aquí hi haurà confrontació, CiU sap que si van sols perden el govern. Anant junts és l'única manera de conservar-lo. Però no pateixis, que en Mas sortirà reforçat, com sempre. El país no, però ell sí. I és molt trist, sí, per això estic tan decebut, perquè realment tenim un president amb molt bona imatge, però el fons no és el que mira de demostrar.

    Volia dir més coses, però m'he despistat i ho he oblidat. Tant és, espero que tot l'esforç de tanta gent no quedi en no res per polítics només interessats per la seva cadira. Aquest cop no es pot fallar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'equivoques... Estàs tan predisposat contra en Mas que no ets just. Ja ho veuràs.

      En quant a llistes conjuntes (es parla de dues) ho demana també l'Assemblea i Òmnium... no és "cosa d'en Mas". Suposava que ho sabies...

      No hi ha "a la sala" algú d'ERC una mica més imparcial que en XEXU, si us plaaaaau?

      Elimina
    2. Ai, per cert... jo també m'havia oblidat d'una cosa... l'edat ja fa de les seves.

      Així que CDC no és un partit independentista? Fa tota la campanya pel SÍ SÍ però no és independentista... i, a més, tens tant poder de futur, que ja saps que "no ho serà mai"... Chapeau, XEXU, m'inclino davant la teva saviesa.

      Jo sóc molt més ximpleta que tu. Quan en un partit tothom em diu que voti per la independència sóc tan idiota que crec que m'ho diuen perquè són independentistes... ves... però no, no ho són. Fan campanya justament pel contrari del que volen... és molt lògic (jo no ho entenc, però és que jo sóc curteta, tu que en saps tant segur que sí que ho entens).

      De fet, si jo fos el President Mas i em trobés amb un Junqueras que em tractés amb la supèrbia i el "fàstic" amb el que tu tractes la gent de Convergència potser no em vindria gens de gust anar plegats... Ja saps, XEXU, com diu la cançoneta:

      "Sense Convergència,
      no hi ha independència
      "

      Sé que et molesta, però és la pura veritat :-DDD

      ERC (no tots, gràcies a Déu) té una -molt desagradable- actitud de superioritat envers qualsevol altre partit que demani la independència, esteu incòmodes, us empipa no ser els únics i no haver-ho pogut fer sols. No sé qui us penseu que sou... però, casualment, el TEU vot val exactament el mateix que el MEU.

      El vot del més històric dirigent d'ERC val igual que el vot d'un Convergent "convertit" fa tres mesos.

      El dia que s'aconsegueixi la independència serà perquè va arribar un moment que, ciutadans catalans que sempre s'havien sentit molt nacionalistes però que no s'havien plantejat la independència (no perquè no la volessin, no perquè no estimessin la seva terra, sinó perquè ho veien com quelcom minoritari...) es van anar escalfant i empipant i van dir PROU a aguantar ofenses i menyspreus de l'Estat espanyol... i aquest gruix molt gran de gent va fer el pas que els faltava i van pensar "Per què no? Si molts ens afegim, ho podrem fer"

      Doncs aquest gruix, aquest degoteig de persones que, des del 2006 fins a dia d'avui, han anat sumant-se a l'independentisme, són tan dignes i bones catalanes com puguis ser-ho tu.

      A vegades, llegint-te et veig uns tics de superioritat que em fan pensar en l'estil de molts unionistes del twitter... Ells pregunten "¿Qué pone tu DNI?" i tu demanes certificats d'antiguitat.

      Elimina
  4. Ara li he agafat el gustet a això de votar, em venen ganes de tornar-ho a fer ja...

    ResponElimina
  5. Si, és una bona pregunta, el què és difícil és trobar una resposta...El què no em sembla bé és que comencin una picabaralla entre els partits partidaris del sí...I tampoc em sembla adient que cap d'ells és vulgui penjar com exclusiva, la bandera de l'independentisme! La qüestió és treballar per tirar endavant el país, sense afany de protagonismes...

    ResponElimina
  6. Ara ja ho veus que continuem endavant. Ni un pas enrere!

    ResponElimina
  7. Fem una passa endavant cap a la independència:

    Demanem d'unir forces dels catalans independentistes per aconseguir disposar, el més aviat possible d'un Banc de Reconstrucció i Reindustrialització que treballi per aixecar l'economia de la nova Catalunya Independent.

    Un grup de professionals de l'empresa, professors, periodistes, etc estem treballant al voltant del projecte www.CaixaCatalana.cat per aconseguir que la Generalitat derivada de les eleccions del 27 de Setembre del 2015 concedeixi immediatament una llicència bancària a una nova Caixa de Pensions, que es posi a treballar immediatament pel bé de les classes desafavorides de Catalunya.

    Tenim una gran massa d'estalvi a mans de catalans compromesos amb la independència. Aquest estalvi passaria immediatament a entrar a la futura Caixa Catalana per posar-se a treballar, de veritat, pel país i les seves classes més necessitades.

    Les necessitats de financiació que pateixen els autònoms, petits empresaris, agricultors, ramaders, comerciants i emprenedors en general trigaràn anys en equilibrar-se. És imprescindible que els catalans, amb les nostres mateixes forçes i estalvi canalitzem energies per solucionar-ho.

    En aquest moment demanem d'adherir-se a la campanya pro Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit per presionar al seu moment a la Generalitat i a Brusel·les per poder començar a donar petits crèdits durant l'any 2016.

    Si no ho fem els catalans mateixos, de baix cap a dalt, no ens ho farà ningú.

    Caixa Catalana Cooperativa de Crèdit
    projecte@caixacatalana.cat
    Telfs: 902 362 066 / 651 686 500

    ResponElimina